Content1 | col1
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Velger økologisk til barna

Det er stadig flere av oss som ser fordelene ved å velge økologisk, ikke bare for oss selv – mange småbarnsforeldre velger også økologisk til barna. Økologisk mat oppfattes gjerne som «ren», noe som ofte vektlegges av småbarnsforeldre.

Mange begynner å lage mat med økologiske råvarer når de får barn.

 

– Jeg tror foreldre begynner med økologisk barnemat fordi det føles naturlig at man vil ha mat fri fra konserveringsmidler, unødvendige tilsetningsstoffer og sprøytemiddelrester. Flere og flere barnehager blir også flinkere til å lage mat fra bunnen av og bruke økologiske varer. Foreldrene vil gjerne gjøre det samme, sier Camilla Wilse. Hun er utdannet pedagog og kursholder i økologiske og bærekraftig matlaging, og driver i dag firmaet Terra Magica der hun jobber som mat- og miljøveileder.

 

Lager mer mat fra bunnen av

I dag er det langt flere barn enn før som sliter med allergi og matintoleranse, og Wilse tror dette også kan være noe av årsaken til at flere velger økologiske produkter til både seg selv og barna.

 

– Det krever at mange må endre livsstil og her blir maten avgjørende – helsen til barnet ditt er jo noe av det viktigste i verden. Det handler egentlig bare om at vi må øke matkunnskapen vår. Flere og flere lager maten fra bunnen av. – Som kursholder for småbarnsforeldre ser jeg hvor mye det betyr å få selvtillit på at man kan lage mat.

 

For mange handler det bare om å komme over en kneik, fordi de har innbilt seg at de ikke kan eller ikke har tid til å lage mat – så ser man det at å dampe grønnsaker og mose dem, ikke er så vanskelig, forteller Wilse. Så enkelt er det at til og med barna kan hjelpe til med matlagingen.

 

Prøv deg gjerne på hennes enkle oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker – perfekt som tilbehør til middagen.

Publisert: 31.03.2016


Derfor velger vi økologisk

01.04.2016 Salget av økologiske produkter går i været, men hvorfor er det egentlig sånn?
Les mer »

Hvorfor velge økologisk mat?

10.04.2012 Økologisk mat er helt naturlig, slik den er skapt av naturen selv. Den er dyrket uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler.
Les mer »
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS