Superfrøet chia tilfører mer Omega-3 enn en laksefilet

Det blir stadig viktigere for mange å spise sunt. Først og fremst bør man da fokusere på et variert kosthold, slik at man får i seg alle næringsstoffene kroppen trenger. Noen matvarer er likevel så proppfulle av sunne næringsstoffer at de gir ekstra fordeler. Chiafrø er en sånn råvare.

Chiafrøe har etablert seg som selve superfrøet av superfrøene. Det er proppfullt av blant annet proteiner, antioksidanter og kalsium, men det er spesielt det høye innholdet av Omega-3 som gjør chiafrøet unikt.

Kroppens viktigste fettsyre

Omega-3 er et av de viktigste fettsyrene vi kan få i oss og finnes i samtlige celler i kroppen, og er særlig viktig for hjertet, synet og hjernen. Kroppen vår kan selv bare danne små mengder av Omega-3, og er derfor avhengig av at vi tilfører tilstrekkelige mengder av fettsyren gjennom vårt kosthold.

 

Laks og andre fisketyper er som kjent en av de beste naturlige kildene til Omega-3, men visste du at et par spiseskjeer med chiafrø faktisk kan inneholde mer av denne sunne fettsyren enn en laksefilet?

Derfor er Omega-3 viktig:

  • Omega-3 reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.
  • Omega-3 er viktig for hjernens struktur og funksjon.
  • Omega-3 kan virke betennelseshemmende og hjelpe mot blant annet leddgikt, psoriasis og eksem.
  • Kroppen kan ikke selv produsere Omega-3.
  • Chiafrø er blant de matvarene med høyest innhold av Omega-3.

 

Relaterte produkter:

Item: 1695 is not available.

Flere artikler

Lær mer

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS