Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Kyllling Tikka Masala med raita

Middels
3-4 personer
Kvardagsmat har satt sammen denne smakfulle oppskriften til oss. En flott indisk rett som er både fargerik og god!

Ingredienser

600 -800 g kyllingfilet
2 ss Helios økologisk kokosolje
frisk koriander

Marinade:

2 ss garam masala
1 ss paprikapulver
2,5 cm ingefærrot
1/2 ts salt
1,5 dl yoghurt naturell
3 ss Helios nøytral stekeolje

Saus:

1 rødløk
1 løk
2 cm ingefærrot
2 fedd hvitløk
2 ss garam masala
1/2 rød chili
400 g Helios økologiske hakkede tomater
400 g Helios økologisk kokosmelk
salt og pepper

Raita:

1/2 agurk
1 dl yoghurt naturell
1/2 sitron
1/2 ts spisskummen

Fremgangsmåte

  1. Finhakk ingefær og rør sammen marinaden. Del kyllingen i biter på ca 2 x 2 cm og dekk med marinade. La stå på kjøkkenbenken og marinere seg i mens du gjør klart det andre, eller la marinere i kjøleskap over natta.

  2. Del løk, rødløk, hvitløk, ingefærrot og chili i grove biter. Fres løk og rødløk i litt kokosolje til løken er blank. Ha i chili, hvitløk, ingefær og garam masala og fres i to minutter. Ha i hakket tomat og kok opp. Rør inn kokosmelk og la småkoke i 15-20 min. Stek kyllingen på middels-høy varme på begge sider i en stekepanne, legg til side. Kjør sausen glatt med en stavmikser og hell over kyllingen sammen med resten av marinaden.

  3. Riv agurken til raitaen på et rivjern. Klem ut så mye væske som mulig. Bland med yoghurt og sitronsaft. Strø over krydder, salt og pepper.

    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

     

Tips:

Server gjerne retten med helios basmatiris og mango chutney.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS