Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Coq au vin

Middels
4 personer
Vi har byttet ut hane med høne i denne varmende og smakfulle gryteretten!

Ingredienser

Del 1:
1 høne
ca 3 liter vann
2 gulrot
1 løk
2 vårløk (eller 1/2 purre)
7-8 pepperkorn
1-2 ts salt
1 ts Helios eplecidereddik
1 laurbærblad

Del 2:
1 l hønsekraft
1/2 flaske rødvin
2-3 fedd hvitløk
2 ss Helios tomatpuré
1 laurbærblad
1 ts Helios timian
150 g stekt bacon
200 g sjampinjong
4-5 sjalottløk
2 ss maizena
3 gulrot
1 pastinakk
1/4 sellerirot

Fremgangsmåte

  1. Del 1: Ha høna i ei stor gryte sammen med grovhakka grønsaker og resten av ingrediensene i del 1. Pass på at alt er dekket med vann. Kok opp og bruk ei hulløse eller en skje og skum av/fjern rusket som legger seg på toppen. La høna trekke i 2-3 timer til kjøttet slipper beinet. (Med ei frossen høne på 2,8 kg tok det nesten 3 timer). Løft ut høna fra krafta og la den kjølne før du bruker fingrene og reinsker den for kjøtt og deler dette i terninger. Sil krafta og mål opp 1 liter. Resten av krafta koker du inn og har i små porsjonsformer og legg i fryseren. Da har du den flotteste krafta å bruke til supper framover. Om du vil ha litt mindre fett i krafta let du den avkjøle litt og fjerner så litt av fettlaget som legger seg på toppen.

  2. Del 2. Del alle grønsakene i terninger, finhakk løk og hvitløk. Del baconet i terninger og sprøstek det i en gryte. Ta ut baconet, men la baconfettet være igjen i gryta. Fres løk og hvitløk til løken er blank. Ha i tomatpuré og bland godt. Ha i grønsakene, soppen kan vente. Fyll på med rødvin og kraft, kok opp. Ha i laurbærblad og timian og la småkoke til grønsakene er møre. Ha i hønsekjøtt, bacon og sopp og la det koke med siste ti minutta. Rør ut maizena i 1 dl kaldt vann, hell i gryta og la koke opp til det tykner.

  3. Smak til med salt og pepper og servér gryten med godt brød til.

    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

     

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS