Content1 | col1
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Nei til sprøytemidler!

Det er vel egentlig ingen som ønsker å spise mat med spor av kjemikalier? Likevel utsettes vi for skadelige stoffer hver eneste dag gjennom maten vi spiser. Fordi den er sprøytet med kjemiske sprøytemidler.

Vi vet ennå ikke hva «cocktailen» av kjemiske sprøytemiddelrester som vi får i oss, betyr for vår helse på sikt. Kan for eksempel den økte kreft- og ADHD-statistikken være forbundet med det vi spiser? Endosulfan og Permetrin er bare to av alle giftige stoffer som benyttes som sprøytemidler i enkelte land i konvensjonelt jordbruk. Rester av disse og andre skadelige stoffer kan forbli i maten vi spiser. Ikke akkurat noen hyggelig tanke.

 

Heldigvis kan du selv redusere antallet kjemikalier du får i deg gjennom å bytte ut noen matvarer til et økologisk alternativ. De er helt frie for sprøytemiddelrester. Når konvensjonelt jordbruk benytter kunstgjødsel for at avlingene skal vokse raskest mulig, får økologiske avlinger gro i sitt eget, naturlige tempo. Når konvensjonelt jordbruk benytter kjemikalier for å drepe ugress, så harver, pløyer og dekker økologiske bønder til jorden i stedet.

 

Ja, det koster litt mer fordi det er dyrere å fremstille, men flere vi er som spiser økologisk jo rimeligere vil økologisk mat bli i fremtiden.

 

Vi synes det er en selvfølge at alle Helios sine varer skal være så rene og naturlige som mulig. Derfor inneholder ingen av produktene rester av kjemiske sprøytemidler.

 

Ta et øko-logisk valg du også.

Publisert: 04.03.2016

Relaterte produkter:

Nei til juks med maten!

04.03.2016 Det er klart vi ønsker å vite hva vi putter i munnen! Men det er ikke alltid så enkelt. I dag benyttes mange metoder, som på ingen måte er naturlige, for å bedre matens smak og farge.
Les mer »

Nei til kunstige tilsetningsstoffer!

04.03.2016 De fleste av oss ønsker å unngå unødvendige tilsetningsstoffer – men er det mulig?
Les mer »
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS