Content1 | col3
 • Del på Facebook
 • Skriv ut
  Skriv ut
 • E-post
  Tips en venn

Mandelkonfekt

Lett
Flinke "Kvardagsmat" har laget denne konfekten for oss. Siden mange ikke tåler peanøtter, har hun her brukt mandler slik at enda flere kan glede seg over denne nydelige desserten.

Ingredienser

20 stk Helios dadlar
1 ts Helios vaniljepulver 
200 g Helios mandler
100 g mørk sjokolade, gjerne 75 %
3-4 klyper maldonsalt

Fremgangsmåte

 1. Legg dadlene i varmt vann slik at de blir myke. (Bruker du dadler med stein, må du fjerne steinen). Ha halvparten av mandlene i en matmølle (foodprocessor) og kjør til du får mandelsmør - dette tar litt tid. Skrap gjerne ned om det legger seg opp etter kantene. Hell av vannet på dadlene og kjør de i matmølla til du får en jevn masse.

 2. Grovhakk resten av mandlene. Bland sammen dadler, mandelsmør, mandler og vaniljesukker. Ha massen på et bakepapir og løft bakepapiret opp i en form på ca 10 x 30 cm. Trykk massen utover og sett i kjøleskapet.

 3. Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Fordel den smelta sjokoladen over massen og sett tilbake i kjøleskapet eller i fryseren. Etter en halvtime i fryser eller to timer i kjøleskap er konfekten klar. Snu konfekten med sjokoladen ned før du deler opp, da unngår du at sjokoladen knekker opp mer enn nødvendig!

  Kilde:
  Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kvardagsmat.

   

Relaterte produkter

Item: 1546 is not available.

Relatert oppskrift

Knasende god konfekt

Imponer med hjemmelaget konfekt laget med mørk sjokolade.

Les hele oppskriften
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS