Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Nøttebarer

Lett
Nøttegodt gir bra påfyll til fjellturen eller etter trening.

Ingredienser

2 dl økologisk eplejuice
10 ss Helios lønnesirup eller flytende honning
1 ts Helios Ceylon kanel
1 klype Helios himalayasalt 
2 dl Helios små havregryn
60 g Helios valnøtter
60 g Helios mandler
60 g Helios hasselnøtter
Smeltet mørk sjokolade (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Kok opp eplejuice, honning/lønnesirup, kanel og salt i en gryte og la det koke til det blir litt seigt, ca 10 minutter. I mellomtiden tørrsteker du havregryn og nøtter i et par minutter i en stekepanne. Rør hele tiden så det ikke brenner seg! Du kan enten finhakke nøttene for hånd, eller bruke en foodprosessor.

  2. Ha nøtter og havregryn oppi gryta med juice og sirup, og rør rundt til alt er godt blandet. Ha det hele over i en ildfast form, brødform eller lignende, som er dekket med bakepapir. Legg et bakepapir oppå blandingen også. Bruk et glass eller hendene dine til å trykke massen godt ned i formen. Sett den kaldt til den har stivnet. (Den vil alltid være litt klissete, men skal henge godt sammen).

  3. Kutt opp i ønsket størrelse, og sprinkle eventuelt smeltet sjokolade på toppen. Sett de inn igjen i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.


    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Smak av himmel.

Tips:

Skal du ha med nøttebarene på tur, er det lurt å pakke de inn i litt bakepapir så slipper du å bli klissete på hendene!

Relatert oppskrift

Energibar med havre, cashew og sjokolade

Hjemmelaget energibar med havre og cashewnøtter - og et herlig lag mørk sjokolade med noen flak havsalt.

Les hele oppskriften
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS