Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Hummus

Lett
1 porsjon

Hummus kan virkelig brukes til alt. Det smaker godt sammen med kylling, lam, fisk eller bare som grønnsaksdip.

Server gjerne som tilbehør til grill eller sammen med masse andre småretter. Hummus er en kikertpuré opprinnelig fra Midt-Østen, smaksatt med spisskummen og tahin, som er sesampasta.

Mengdeangivelsene er veiledende, her gjelder samme prinsippet som ofte ellers: man må smake seg frem til det resultatet man liker aller best selv.

Ingredienser

1 boks Helios kikerter
Helios olivenolje
Saft fra en halv økologisk sitron
1 hvitløksfedd
Spisskummen
1 stor spiseskje tyrkisk yoghurt eller matyoghurt
Helios tahin
Paprikakrydder
Chili eller kayenne
Havsalt

Fremgangsmåte

  1. Skyll kikertene godt før de brukes. Ha kikerter og yoghurt i en bolle og kjør glatt med en stavmikser.

  2. Tilsett knust hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahin, olivenolje og smak til med salt og kayenne/chili. Bland sammen med stavmikseren.

  3. Legg alt over i en dyp skål og dryss litt hakket persille på toppen.


    Kilde:
    Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Kjøkkentjeneste.

Relaterte produkter

Item: 1208 is not available. Item: 1533 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS