Appelsingelé: 5 dl + 2 ss. ferskpresset juice av økologiske appelsiner 1 ss Helios lønnesirup 1 + 1/4 ss. gelatinpulver 1 ts Helios vaniljesukker
Vaniljesaus. 3 økologiske eggeplommer 60 g. Helios rårørsukker 2 dl. kremfløte + 1 dl. H-melk 1-2 ts Helios vaniljesukker
Appelsingelé:
Bland sammen 2 ss appelsinjuice og gelatinpulveret i en liten bolle. Sett dette til side.
I en liten gryte varmer du opp 1 dl juice, lønnesirup og vanilje over svak varme. Bland så i gelatinblandingen og rør til det er helt smeltet.
Hell blandingen over resten av appelsinjuicen. Fordel i små former eller glass og sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.
Vaniljesaus:
Pisk eggene og 20 g. sukker til en luftig eggedosis.
I en gryte for seg har du fløte og melk over middels varme. Strø 40 g. sukker jevnt over melken og fløten, slik at sukkeret legger seg som en hinne i bunnen av gryta og forhindrer melken fra å brenne seg. Ha i vaniljesukker. Ikke rør i blandingen. Varm godt opp, nesten til kokepunktet, men ikke la det koke. Ta så gryten av platen og rør litt rundt. Hell den varme blandingen forsiktig over eggedosisen, mens du rører hele tiden i eggedosisen (det er viktig å røre, så ikke eggene koagulerer).
Ha så hele sausblandingen tilbake i gryten og la den varmes forsiktig opp til den tykner litt. Sausen må ikke koke, da kan den skille seg. Ha sausen over på en mugge og sett den kaldt. Serveres sammen med appelingelé. Pyntes gjerne med jordbær. Kilde: Oppskrift og bilder er utarbeidet som en del av vårt samarbeid med matbloggen Smak av himmel. Instagram: @smakavhimmel.