Krydre hverdagen - med friske urter!

I dag finnes det, heldigvis, mange spennende krydderurter lett tilgjengelig i butikken. La deg friste - og opplev hvordan det kan heve både smak og lukt på ulike retter! I følge Dagligvarehandelen.no (07.02.2013) meldes det om en stor økning av salget på krydderurter. Mest populære er basilikum, kruspersille og dill, men både mynte, timian og koriander øker nå i popularitet.

Koriander er sterk på lukt og svært smaksrik. Den er vanlig i asiatisk matlaging og passer meget godt til både kylling og svinekjøtt, i gryter, sauser og salater. Koriander er et «must» i vår kylling satay!

Bladpersille passer godt som topping på mange retter. Den har en mild og frisk smak og passer godt til både tomatbaserte retter og f.eks.  til kylling.

På frukt.no kan vi lese at krydderurter inneholder en del vitaminer og mineraler. Allikevel vil det med de relativt små mengdene som benyttes ikke ha en stor ernæringsmessig betydning. Det hevdes allikevel at krydderurter stimulerer fordøyelsen – og at det hever smaken på retten er det jo ingen tvil om!Kremet kylling med gul pesto

Kremet kylling med gul pesto!

Se oppskriften

Saftig og smakfull kylling satay

Saftig og smaksrik kylling satay!

Se oppskriften

Flere artikler

Lær mer

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS