Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Saftig og smakfull kylling satay

Lett
Ca. 4 porsjoner
Mange herlige, eksotiske smaker møtes i denne retten! Kylling satay smaker herlig på grillen om sommeren, eller stekt i ovn hele året. Server gjerne med Helios Basmati ris, finhakket koriander og en frisk salat til.

Ingredienser

500 g kyllingfilet
1/2 korianderplante
2 ts finhakket rød chili (uten frø)
1 fedd hvitløk
2 cm frisk ingefær (skrelt og finhakket)
2 ss Helios peanøttsmør fin uten salt
4 ss Helios tamari soyasaus
2 ts Helios lønnesiurp
2 lime
Helios olivenolje
Havsalt

Fremgangsmåte

  1. Ha bladene fra korianderplanten, chili, hvitløk, ingefær, peanøttsmør, soyasaus, lime og lønnesirup i en bolle. Kjør det hele sammen med en stavmixer og spe med olivenolje til marinaden får passe konsistens. Den skal ikke være for flytende. Smak til med salt.

  2. Strimle kyllingkjøttet og legg det i marinaden i ca 1 time. Tre kjøttstrimlene på grillpinner.

  3. Stek på grill i ca 5 minutter på hver side, eller i ovn i ca 20 minutter ved 200 grader.

Tips:

Lag gjerne litt ekstra marinade – hell litt av denne i en egen kjele, spe med vann og kok opp så har du ferdig saus til kylling-spydene.

Relaterte produkter

Item: 1208 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS