Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Nøttedrøm

Vanskelig
12 - 15 porsjoner
En drøm av en kake! Tre lag med forskjellige smaker som til sammen er en tilnærmet perfekt kombinasjon. Server den som dessert etter en god middag, eller inviter gode venner på kake, kaffe og kanskje et lite glass med Marsala vin til.

Ingredienser

Bunn:
50 g Helios cashewnøtter
60 g Helios paranøtter
140 g Helios mandler
200 g melis
5 eggehvitter
1 ss Helios siktet speltmel

Eggekrem:
1 dl fløte
5 eggeplommer (fra økologiske egg)
100 g Helios lyst rårørsukker
1 ts Helios vaniljesukker
200 g økologisk smør

Topping:
200 g mørk sjokolade
2 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Finhakk alle nøttene og bland de med melis. Pisk eggehvitene lett og bland alt sammen. Hell røren i en rund springform og stek bunnen midt i ovnen ved 170 grader i ca 30-35 minutter.

  2. Eggekrem: Hell fløte, egg, sukker og vaniljesukker i en kjele. Varm forsiktig opp på middels varme. Rør hele tiden til massen får en passe kremet konsistens.Kremen skal ikke koke. Avkjøl. Tilsett romtemperert smør og visp kremen godt sammen. Hell over den stekte og avkjølte kakebunnen. Sett kaken kjølig mens du lager toppingen.

  3. Topping: Ha sjokolade og fløte i en kjele og smelt det sammen på svak varme under omrøring. Avkjøl blandingen og hell så over eggekremen på kaken.

Tips:

Det kan være lurt å sette formen litt i fryseren før du bruker en kniv til å løsne ringen rundt kakeformen før servering.

Relaterte produkter

Item: 1611 is not available. Item: 1315 is not available.Item: 1546 is not available.
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS