Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Kokkelines festkake

Vanskelig
10 - 15 porsjoner
Ta deg tid til å lage denne fantastiske konfektkaken! Lag på lag med godsaker gjør den til en tilnærmet perfekt smaksopplevelse. Crispy bunn, fløyelsmyk sjokolademousse og et lag med mørk sjokoladeglasur på toppen. Klart for fest!

Ingredienser

Bunn;
6 eggehviter (fra økologiske egg)
150 g Helios cashewnøtter
100 g Helios mandler
1 ss Helios siktet speltmel
½ ts Havsalt
2 ss Helios lønnesirup
200 g melis

Mousse;
5 eggeplommer (fra økologiske egg)
5,5 dl kremfløte
60 g Helios lyst rårørsukker
½ ts Helios bourbon vaniljepulver
300 g mørk sjokolade
3 pl gelatin
½ dl vann


Glasur;
200 g mørk sjokolade
4 ss økologisk smør
1,5 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Bunn; Mal mandler og cashewnøtter. Hell i en bolle og tilsett melis, salt, speltmel og lønnesirup. Rør alt sammen. Visp eggehvitene stive i egen bolle. Bland sammen med nøtteblandingen og hell røren i en 24 cm kakeform. Stek på nederste rille i ovn ved 170 grader i ca 25 minutter. Avkjøl bunnen.

  2. Mousse; Ha eggeplommer, 1,5 dl fløte, sukker og vaniljepulver i en kjele og varm forsiktig opp på svak varme og rør til den tykner. Avkjøl. Smelt sjokoladen og avkjøl. Bland så sjokoladeblandingen med eggekremen. Visp godt til den blir mørk og blank. Pisk resten av fløten sammen med sukkeret til krem. Tilsett litt etter litt den piskede kremen i sjokolade-kremen. Smelt gelatinplatene i vannet og tilsett dette til slutt i en tynn stråle. Hell blandingen over kakebunnen mens den fortsatt står i formen. Sett kjølig til den blir helt fast.

  3. Glasur; varm forsiktig opp ingrediensene til glasuren. Visp til den blir blank, avkjøl noe og hell over kaken. La kaken stå kjølig til glasuren blir helt fast.

Tips:

Pynt gjerne kaken med friske bringebær eller annen frukt – smaker nydelig!
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS