Content1 | col3
  • Del på Facebook
  • Skriv ut
    Skriv ut
  • E-post
    Tips en venn

Sjokolade-cupcakes

Middels
4-6 porsjoner
Nydelige mørke cupcaces med en smaksbombe av en topping, basert på mørk sjokolade med et hint av chili! En perfekt dessert sammen med en sterk espresso – eller bare når du synes du fortjener det!

Ingredienser

2 dl Helios lyst rårørsukker
3 økologiske egg
½ ts økologisk vaniljepulver
3 ss økologisk kakaopulver av god kvalitet
2 dl Helios speltmel siktet
1 dl Helios rapsolje
2 ts Helios bakepulver med vinstein
½ ts Havsalt
1 rute melkesjokolade pr cupcace

Glasur (til ca 5 cupcakes);
50 g mørk sjokolade med chili
100 g økologisk smør
1 ss melis

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett vaniljepulver, kakaopulver, mel, bakepulver, salt og Helios bakeolje.

  2. Fyll muffinsformer ¾ fulle og legg 1 rute med melkesjokolade i midten av formen.

  3. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 13 minutter.

  4. Smelt smør og sjokolade i vannbad. Rør inn melis og kakaopulver. Smør eller sprøyt glasuren på de ferdige kakene.

Tips:

Prøv gjerne Helios siktet hvete i stedet for Helios siktet spelt!

Relaterte produkter

Item: 1212 is not available.Item: 1315 is not available.

Relatert artikkel

Hurum mølle

Hurum mølle har malt og pakket Helios mel og korn i mange år. Denne tradisjonen videreføres når Helios kommer i emballasje med nytt design.

Les hele artikkelen

Relatert artikkel

Spelt

Spelt er et gammelt kornslag som ble dyrket i Europa allerede for 8000 år siden. Det var på god vei til å forsvinne i historiens mørke og ble dyrket, som en lokal spesialitet, kun i enkelte områder i Syd Tyskland og Sveits.

Les hele artikkelen
Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS