Råvarer

Gode økologiske råvarer er viktig. Helios benytter mange spennende råvarer som du kan lese mer om her.

Rødbete - en rød supergrønnsak!

Rødbete har vært dyrket i Europa i flere tusen år. Det finnes mange varianter av denne grønnsaken, men i Norge er den runde mest vanlig.

Les mer

Visste du at kun én kaneltype blir kalt «ekte kanel»?

17.04.2018 Det finnes to typer kanel, men kun én av dem er ekte.
Les mer »

Rødbete - mørkerød supergrønnsak!

06.03.2013 Visste du at rødbeten er roten til mye godt?
Les mer »

Gulrot - fargerik, smakfull og sunn!

18.02.2013 Gulrot - en populær grønnsak!
Les mer »

Superfrøet chia tilfører mer Omega-3 enn en laksefilet

31.03.2016 Chiafrøe har etablert seg som selve superfrøet av superfrøene. Det er proppfullt av blant annet proteiner, antioksidanter og kalsium, men det er spesielt det høye innholdet av Omega-3 som gjør chiafrøet unikt.
Les mer »

Våre krav til råvarer

10.04.2012 For å fortjene Helios-logoen må varen tilfredsstille en rekke krav.
Les mer »

Ekte vanilje!

03.05.2013 Bourbon vanilje - ekte smak!
Les mer »

Krydre hverdagen - med friske urter!

07.02.2013 Krydderurter - hever både smak og lukt i matlagingen!
Les mer »

Kanel - anvendelig krydder med herlig smak!

07.12.2012 Ordet kanel stammer fra det italienske ordet canella som betyr «lite rør». Ceylonkanel utvinnes fra innsiden av barken på kaneltreet
Les mer »

Peppermynte - grønn nytelse!

11.07.2012 Peppermynte (Mentha piperita) er en urteplante med mørkegrønne blad og rosa-lilla blomster. Bladene er ofte brukt som tilsetning i ulike desserter og smaker nydelig i is!
Les mer »

"An apple a day..."!

30.08.2012 Eple er en kjent og kjær frukt som finnes i et utall varianter. Smak og farge varierer fra sort til sort. Eple stammer opprinnelig fra Asia, men kom til Europa for mange tusen år siden.
Les mer »

Hvorfor velge økologisk mat?

10.04.2012 Økologisk mat er helt naturlig, slik den er skapt av naturen selv. Den er dyrket uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler.
Les mer »

Sopp

26.10.2012 Det finnes utallige varianter av sopp - både spiselig og uspiselig! Viltvoksende sopp kan du plukke i skogen, men husk å sjekke med en soppkontrollør før du tar de med inn på kjøkkenet dersom du er i tvil om artene!
Les mer »

Purre

27.09.2012 Purre er en plante i løk-familien og kommer som mange andre grønnsaker opprinnelig fra Middelhavsområdet. Den dyrkes i dag i hele Norge, og er en relativt enkel grønnsak å ha i kjøkkenhagen.
Les mer »

Sitron

01.07.2013 Sitron har en god og syrlig smak som passer i mange ulike matretter.
Les mer »

Blåbær

29.07.2013 De små blå er både pene å se på, gode på smak og supersunne!
Les mer »

Solbær

30.08.2013 Det er mange fantastiske hagebær som fortjener å bli tatt vare på utover høsten og vinteren. Benytt anledningen nå til å lage syltetøy, saft, gelé – eller andre godsaker!
Les mer »

Nøtter - sunt og godt!

17.08.2012 Nøtter er, heldigvis, både sundt og godt! En håndfull nøtter passer perfekt som mellommåltid eller kveldssnacks.
Les mer »

Kokos

03.08.2012 Kokospalmen vokser i tropene og kokosnøtten er frukten til denne palmen. Av kokosnøtt får vi både kokosmelk, kokosmasse og kokosfett (olje).
Les mer »

Spis bringebær!

13.06.2012 De nydelige røde bærene er ikke bare pene å se på. Et høyt innhold av antioksidanter og vitamin C gjør at du bør spise så mye bringebær du bare orker i sommer!
Les mer »

Spis mer løk!

11.07.2012 Løk kan ikke sies å være en nyhet på markedet! Løk ble dyrket i Kina for 3000 år siden, og hvitløk sies å ha vært kjent i 5000 år!
Les mer »

Spelt

10.04.2012 Spelt er et gammelt kornslag som ble dyrket i Europa allerede for 8000 år siden. Det var på god vei til å forsvinne i historiens mørke og ble dyrket, som en lokal spesialitet, kun i enkelte områder i Syd Tyskland og Sveits.
Les mer »

Hvete

09.05.2012 Hvete er en nesten like gammel kulturplante som bygg. Det er funnet spor som viser at hvete ble dyrket i Egypt for 7000 år siden, men dyrkingen er trolig eldre enn det. I Norge er det påvist at det ble dyrket hvete ved Oslofjorden for vel 4000 år siden.
Les mer »

Havre

10.04.2012 Havre er yngre som kulturplante enn bygg og hvete. Havredyrking kom til Norge for ca. 2500 år siden. Havre trives best i kjølig og fuktig klima. Det er derfor gode forutsetninger for å dyrke havre i Norden.
Les mer »

Bygg

09.05.2012 Bygg har vært dyrket i over 10 000 år, og er trolig verdens eldste kulturplante. Bygg er det kornslaget som trenger kortest veksttid for å bli modent. Det kan dyrkes i høyereliggende strøk og langt mot nord.
Les mer »

Rug

09.05.2012 Rug er en yngre kulturplante med et mer begrenset dyrkingsområde enn de andre kornartene. Til Norge kom rugen omkring år 500 e.Kr., men fikk ingen stor utbredelse før i vikingtiden. I middelalderen var rug det mest brukte kornslaget i landet vårt.
Les mer »

Tomat - fargerik og smakfull

18.05.2012 Tomaten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og kom til Europa på 1500 tallet. Den dyrkes i dag over store deler av verden.
Les mer »

Norsk asparges!

23.05.2012 23. mai 2012 kom de første signalene om at den norske aspargesen nå skal være moden og klar for salg!
Les mer »

Flere artikler

Lær mer

Syzweb publiseringsløsning levert av MarkedsPartner AS